Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Kecskeméti Kisvasút

Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Menü:
Bejelentkezés:

Hírek

2024. 05. 27.

Hajtányos nap Kecskemét Kiskertvárosban és Bugacpusztaházán

2024. június 1-én rendezzük meg a Kecskemét kiskertvárosi és bugacpusztaházi hajtányos napokat. Az eseményen Kecskemét Kiskertváros  és Bugacpusztaháza környékén is rövidebb távokon kipróbálhatóak lesznek a motoros és kézi hajtányaink.

Bugacpuszta vasútállomás
10:00 – 15:00
 
Emberi erővel hajtott hajtányok kipróbálása
Ki lehet próbálni a kézihajtányt illetve a sínbiciklit, ezekkel néhány száz métert lehet menni az állomás közelében, messzebbre most nem lehet elvinni őket. Ezek használata ez alkalommal díjmentes.
 
Utazás motoros hajtányon
Ki lehet próbálni a motoros hajtányon utazást is, a hajtányszerelvénnyel kb. 3 km-t haladunk Jakabszállás irányába, ahonnan visszafordulunk. A menetidő oda-vissza 15 perc körül alakul. A szerelvényen 7 ülőhely van, és igény szerint indul, ha nagyjából megtelik, akkor megy egy kört. Jegyvásárlási sorrendben lehet rajta utazni, a jegyár fejenként 1000 Ft. A szülő ölében utazó kisgyermek díjmentesen utazhat, valamint két legfeljebb 13 éves gyermek, akik csak egy ülőhelyet foglalnak el, egy jeggyel utazhatnak. Technikai okokból ezen a helyszínen most csak készpénzes fizetésre van lehetőség.
 
Kecskemét Kiskertváros 
12:00 – 17:00 
Motoros hajtány szerelvényeink igény szerinti indulásokkal közlekednek, és a kiskertvárosi szakaszon haladnak oda-vissza. Indulás a zöldike utca vonalából, a jegyár fejenként 1000 Ft. A szülő ölében utazó kisgyermek díjmentesen utazhat, valamint két legfeljebb 13 éves gyermek, akik csak egy ülőhelyet foglalnak el, egy jeggyel utazhatnak. Ezen a helyszínen bankkártyával és OTP-s SZÉP kártyával is lehet fizetni. 
 
 
A hajtányokkal nyújtott szolgáltatás szabadidős tevékenység, célja a résztvevők kellemes időtöltése. A járművek belsőégésű motorral vannak felszerelve, utasterük nyitott, az utazási komfort nem éri el a ma megszokott modern járművek által nyújtott kényelmet. A hajtányozókra a Kiskunsági Hajtánypálya üzemeltetési szabályzata és a vonatkozó dokumentumok érvényesek, amelyek a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/ oldalon érhetők el. A szabályokat be nem tartó utasoktól a hajtánypálya személyzete a részvételt megtagadhatja.
 

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

2024. 01. 30.

Kisvasúti programok 2024-ben

2024-ben számos izgalmas programmal készülünk a kisvasúton. A tavalyi évből már ismert menetrend szerint közlekedő hajtányjáratok mellett, több településen  hajtányos napokat szervezünk, valamint május 1-én hajtányos felvonulásra, június 15-én pedig veterán járműves napra kerül sor.

A 2024-re tervezett programok listája az alábbi linken érhető el. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot az év folyamán!

2023. 10. 18.

Izzó kályhás hajtányozás Kecskemét KK-n

2023. december 2-án hajtányos napot szervezünk Kecskeméten, ahol hajtányozás mellett egy kiállított Ba-w (Cax) kocsiban a fatüzelésű kályha mellett lehet melegedni és felidézni az egykori utazások élményét!

Időpont: 2023. december 2. 10-16 óra között

Helyszín: Kecskemét KK kisvasúti állomás

Tervezett programok:

 • kézihajtányozás Kecskemét KK állomás vágányain
 • motoros hajtányos ingajáratok Kecskemét KK és a lámpás kereszteződés közötti 1 km-es szakaszon
 • kiállított Ba-w (Cax) kocsi az állomáson, amelyben a fatüzelésű kályha mellett lehet melegedni és felidézni az egykori utazások élményét.

 

A hajtányokra a menetjegyeket, illetve a támogatói jegyeket a helyszínen lesz lehetőség megváltani.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

2023. 09. 20.

Hajtányozás Szankon

2023. szeptember 30-án Szankra hozzuk el a hajtányozást, amikor a menetrend szerinti napokhoz képest rövidebb útvonalon is lehetőség lesz kipróbálni a hajtányokat.

Ezúttal Szankra hozzuk el a hajtányozást, amikor a menetrend szerinti napokhoz képest rövidebb útvonalon is lehetőség lesz kipróbálni a hajtányokat.
 
2023. szeptember 30-án 12:00-tól 17:00-ig félóránként indulnak majd a motoros hajtányok a szanki vasútállomásról, és mintegy 3 km-t tesznek meg a falu határáig, ahonnan visszafordulnak.
 
A jegyár 1000 Ft elfoglalt ülőhelyenként.
 
Ezekre a járatokra a helyszínen lehet jegyet váltani. Az utazás a jegyváltás sorrendjében lehetséges, ha egy járat betelik, akkor a fél óra múlva közlekedő járattal lehet utazni.
 
Az állomáson a motoros hajtányok mellett ki lehet próbálni a lábbal hajtható sínbiciklit is. 
 
Sok szeretettel várjuk az érdeklődőket!
2023. 09. 10.

Jakabszállási hajtányozás 2023

2023. szeptember 16-án kerül megrendezésre a jakabszállási hajtányos rendezvényünk, ahová sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot.

Idén szeptemberben ismét megszervezzük a jakabszállási hajtányozást, amikor a menetrend szerinti napokhoz képest rövidebb útvonalon is lehetőség lesz kipróbálni a hajtányokat.


12:00-tól 17:30-ig félóránként indulnak majd a motoros hajtányok a jakabszállási vasútállomásról, és mintegy 3 km-t tesznek meg a falu határáig, ahonnan visszafordulnak.


A jegyár 1000 Ft elfoglalt ülőhelyenként.

Ezekre a járatokra a helyszínen lehet jegyet váltani. Az utazás a jegyváltás sorrendjében lehetséges, ha egy járat betelik, akkor a fél óra múlva közlekedő járattal lehet utazni.


A programon külön szeretettel várjuk az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület jakabszállási sétáján résztvevő vendégeket: https://aranyhomok.hu/hireink/setaljon-velunk-jakabszallason-

2023. 07. 24.

Kisvasúti Nap és Hajtányparádé 2023

2023. augusztus 12-én kerül megrendezésre az idei kecskeméti kisvasút nap és hajtányparádé, melyre sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot.

Augusztus 12-én idén is megrendezésre kerül a Kecskeméti Kisvasúti Nap és Hajtányparádé, melyre nagyon sok szeretettel hívjuk meg a kisvasútbarátokat és érdeklődőket.
A kisvasúti napon lehetőség nyílik:
 
 • Menetrend szerinti hajtányjáratokon való utazásra Jakabszállás és Bugac, valamint Bugac és Kiskunmajsa között.
 • Kézi- és lábhajtányozásra Bugac állomáson.
 • Motoros hajtányon való utazásra Bugac és Bugac felső állomások között.
 • A kisvasút múltjának felidézésére vasúttörténeti kiállítás keretén belül.
 • Különleges motoros hajtányok megtekintésére, kipróbálására és rajtuk való utazásra hajtányos felvonulás során.
 • Kötetlen vasútbaráti beszélgetésekre a kisvasút múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
 
Időpont: 2023. augusztus 12. 10:00-18:00
Helyszín: Bugac vasútállomás
 
További információ és részletes program az alábbi linken érhető el:
 
2023. 03. 25.

Menetrend szerinti hajtányközlekedés

2023 áprilisától minden hónap második szombatján menetrend szerint közlekedő hajtány járatokat indítunk Jakabszállás és Kiskunmajsa között. A menetrendben meghirdetett hajtány járatokra helyjegy foglalása szükséges, weboldalunk menetrend oldalán.

2023-ban áprilistól októberig minden hónap második szombati napján meghirdetett menetrend szerint közlekedő hajtány járatokat indítunk Jakabszállás és Kiskunmajsa állomások között. 

Hajtány járataink az alábbi napokon fognak közlekedni: április 8, május 13, június 10, július 8, augusztus 12, szeptember 9, október 14. 

Menetrend szerint közlekedő járatainkra, a véges számú férőhelyek miatt, előzetes helyjegy foglalása szükséges. Helyjegyet weboldalunk menetrend oldalán tudnak foglalni a helyjegy foglaló rendszerünkön keresztül. Fontos változás, hogy a korábbi évektől eltérően, idén egészen a járatok indulásáig van lehetőség online helyjegy foglalására, a helyszínen csak az indulás időpontjában szabadon maradt ülőhelyekre lehet helyjegyet váltani.

A menetrend tervezésénél figyelembe vettük, hogy a lehető legtöbb csatlakozást tudjunk biztosítani a Bugacra, Jakabszállásra és Szankra érkező, valamint onnan induló Volánbusz járatokra, valamint a Kiskunmajsán a nagyvasútra. A csatlakozási jegyzéket weboldalunk menetrend oldalán tekinthetik meg.

2023. évi menetrendünket weboldalunk MENETREND oldalán tekinthetik meg, valamint online helyjegy foglalásra is ott van lehetőség.

2023. szeptember 9-től érvényes menetrend :

Sok szeretettel várjuk Önöket járatainkon!

2023. 01. 05.

Újévi hajtányozás Kecskemét KK-n

Nagy sikerű novemberi izzó kályhás programunkat megismételjük, 2023. január 14-én ismét járművekkel népesül be Kecskemét KK állomás! Kiállított, kályhával befűtött személykocsi, kézihajtányozás és motoros hajtányokon való utazás várja az érdeklődőket.

Időpont: 2023. január 14. 10-16 óra között

Helyszín: Kecskemét KK kisvasúti állomás

Tervezett programok:

 • kézihajtányozás Kecskemét KK állomás vágányain
 • motoros hajtányos ingajáratok Kecskemét KK állomásról indulva
 • kiállított Ba-w (Cax) személykocsi az állomáson, amelyben a fatüzelésű kályha mellett lehet melegedni és felidézni az egykori utazások élményét.

A hajtányokra a menetjegyeket, illetve a támogatói jegyeket a helyszínen lesz lehetőség megváltani.

A hajtányon utazás érkezési (jegyvásárlási) sorrendben történik, amennyiben több vendég érkezik egyszerre, és nem fér fel mindenki a hajtányokra, akkor a később érkezőknek várakozniuk kell. Ehhez fűtött melegedőt biztosítunk egy kiállított személykocsi formájában, azonban aki nem szeretne várni, annak javasoljuk, hogy a torlódások elkerülése érdekében a kevésbé gyakran látogatott déli órákban érkezzen.

A kombinált jegy (motoros hajtányon utazás + kézihajtány kipróbálás + kiállított személykocsi megtekintése + melegedő) ára 1000 Ft / fő

Szolgáltatásaink a helyszínen készpénzben, bankkártyával vagy SZÉP kártyával is fizethetők.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és kisvasútbarátot!

2022. 11. 08.

Novemberi izzó kályhás hajtányozás Kecskemét KK-n

Eddig nem látott programmal jelentkezünk: 2022. november 26-án hajtányos napot szervezünk Kecskeméten, ahol hajtányozás mellett egy kiállított Ba-w (Cax) kocsiban a fatüzelésű kályha mellett lehet melegedni és felidézni az egykori utazások élményét!

Időpont: 2022. november 26. 10-16 óra között

Helyszín: Kecskemét KK kisvasúti állomás

Tervezett programok:

 • kézihajtányozás Kecskemét KK állomás vágányain
 • motoros hajtányos ingajáratok Kecskemét KK és a lámpás kereszteződés közötti 1 km-es szakaszon
 • kiállított Ba-w (Cax) kocsi az állomáson, amelyben a fatüzelésű kályha mellett lehet melegedni és felidézni az egykori utazások élményét.

A hajtányokra a menetjegyeket, illetve a támogatói jegyeket a helyszínen lesz lehetőség megváltani.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és kisvasútbarátot!

 

2022. 08. 05.

Kisvasúti Nap és Hajtányparádé 2022

Augusztus 13-án idén is megrendezésre kerül a Kecskeméti Kisvasúti Nap és Hajtányparádé, melyre nagyon sok szeretettel hívjuk meg a kisvasútbarátokat és érdeklődőket.

Augusztus 13-án idén is megrendezésre kerül a Kecskeméti Kisvasúti Nap és Hajtányparádé, melyre nagyon sok szeretettel hívjuk meg a kisvasútbarátokat és érdeklődőket.
A kisvasúti napon lehetőség nyílik:
 
 • A kisvasút múltjának felidézésére a kiállított képekkel, képeslapokkal és kisvasúti relikviákkal
 • Különböző, érdekesebbnél érdekesebb motoros és kézi hajtányok megtekintésére, kipróbálására és rajtuk való utazásra
 • Kötetlen vasútbaráti beszélgetésekre a kisvasút múltjáról, jelenéről és jövőjéről.
 
Időpont: 2022. augusztus 13. 10:00-19:00
Helyszín: Bugac vasútállomás
 
További információ és részletes program az alábbi linken érhető el:
 
 
2022. 07. 20.

Falunapi hajtányozás Bugacon

2022. július 23-án rendezik meg a falunapot Bugacon. Ennek keretében 8:00 és 17:00 óra között kézihajtányozásra nyílik lehetőség Bugac vasútállomás vágányain és a közeli nyílt vonali szakaszokon.

Az érdeklődők üzemvezetői oktatást követően kipróbálhatják a 3 kerekű történelmi kézihajtányokat. A hajtányok két személyesek, gyermekek esetén felnőtt kíséretében használhatók. A gördülékenyebb ügymenet érdekében kérjük, hogy érkezés előtt olvassák el szabályzatainkat a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/ oldalon a dokumentumok fejezetben.

A hajtányozásnak ezen a napon nincs előre meghatározott ára. Kérjük, hogy amennyiben elnyeri tetszésüket, a hajtányozással eltöltött idő függvényében fejenként 500 – 1000 Ft-os támogatói jegy megvásárlásával járuljanak hozzá a pályafenntartás illetve a régi járművek felújításának költségeihez. 

A program reggel 8-tól este 7-ig tart. Igyekszünk mindenkinek lehetőséget biztosítani, de a hajtányok korlátozott száma miatt elképzelhető, hogy várakozni kell majd. 

Nincs elérhető leírás.

Nincs elérhető leírás.

2022. 01. 20.

Vigyázz! Vasúti forgalom a Kecskeméti Kisvasúton!

A Kecskeméti Kisvasút vágányain fokozatosan újraindul a vasúti közlekedés. A síneken könnyűszerkezetes vasúti járművek, úgynevezett hajtányok fognak közlekedni, ezért szeretnénk felhívni a kisvasút közelében közlekedők figyelmét, hogy fokozottan figyeljenek a vasúti átjárók és a vasúti pálya közelében.

A Kecskeméti Kisvasút vágányain fokozatosan újraindul a vasúti közlekedés. A síneken könnyűszerkezetes vasúti járművek, úgynevezett hajtányok fognak közlekedni. Ezek kisebbek, mint a régi mozdonyvontatású szerelvények voltak, a vasúti átjárókon való áthaladás szabályai azonban változatlanok. A járművek bármely irányból érkezhetnek, egymás után kis időkülönbséggel akár több is.

Kérjük a KRESZ szabályainak betartását:

 • A vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal szabad megközelíteni.
 • Vasúti átjáróban és közvetlenül a vasúti átjáró előtt tilos előzni.
 • A vasúti átjáró előtt meg kell állni, ha bármely irányból vasúti jármű közeledik.
 • A jelzőőr vagy a polgárőr jelzőtárcsával vagy – feltartott, vagy vasúti átjárónál az úttesten állványra helyezett – piros fényű lámpával adott jelzésére meg kell állni.
 • A vasúti átjárón csak folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 kilométer/óra átlagsebességgel szabad áthaladni.
 • Biztosítatlan vasúti átjáróra járművel csak abban az esetben szabad ráhajtani, ha a vezetője meggyőződött arról, hogy az átjáró felé vasúti jármű egyik irányból sem közeledik, és a folyamatos áthaladásra lehetőség van.
 • Vasúti pályán (vasúti átjárón vagy más kiépített átkelőhelyen) a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik.
 • Tilos megállni vasúti átjáróban és attól számított 30 méter távolságon belül, valamint vasúti pályán és ezekhez olyan közel, hogy a jármű a vasúti jármű közlekedését akadályozza.

2022. 01. 15.

Hajtányok járműengedélyeztetése

A hajtánytulajdonosok figyelmét szeretnénk felhívni a hajtányok járműengedélyeztetési eljárására…

A jelenlegi jogi szabályozás szerint a motoros hajtány, mint vasúti jármű a közlekedési hatóságnál engedélyköteles. Az engedélyezést a vasúti járművek forgalomba hozatala, üzembehelyezése engedélyezéséről, időszakos és rendkívüli vizsgálatáról, hatósági járműnyilvántartásáról szóló 412/2020. (VIII. 30.) Korm. rendelet szabályozza:

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a2000412.kor 

Pillanatnyilag ésszerű keretek között csak a történelmi járművek engedélyeztethetők, amelyekről bizonyítható, hogy már 1984. július 1-je előtt is üzemben voltak (412/2020 r. 42. § (2) ). Tipikusan ilyenek a “csőbútor” hajtányok, PVG-k. Ezeknek az engedélyeit egy egyszerű adatlap kitöltésével hivatalból kiállítja a hatóság. Kérjük, hogy akinek ilyen járműve van, az kezdje el a folyamatot. Fontos, hogy a hatóság és a jogalkotók is lássák, hogy valóban van igény a hajtányok üzembe helyezésére. Mindenkinek szívesen segítünk, hogy melyik rovatba mit kell írni.

A folyamatot a 42. § (1) bek. szerint kell elkezdeni. Külön kérésre emailben küldünk egy hivatalos levél mintát, ha rendelkezésünkre áll, akkor műszaki dokumentumot is, és egy jármű adatlapot. A mindenkor hatályos adatlap erről az oldalról tölthető le: 

https://www.kozlekedesihatosag.kormany.hu/hu/dokumentum/124024 

Először a pályaszám iránti kérelmet kell beadni, még a régi pályaszámmal (azonosítóval) kitöltve az adatlapot, utána, ha kiadták a 12 jegyű pályaszámot, akkor a típus és üzembe helyezési engedély iránti kérelmet, és az új pályaszámmal az adatlapot. A dokumentumokat a levél fejlécében szereplő címre kell küldeni.

A különböző díjakat a kérelem benyújtásával egyidejűleg kell az Innovációs és Technológiai Minisztérium Magyar Államkincstárnál vezetett 10032000-00290713-38100004 számú számlájára befizetni, a befizetési igazolást pedig a levélhez mellékelni.

Minden dokumentumot papír alapon kell benyújtani a hivatalos elérhetőségeken.

A járműengedély kiadása nem függ attól, hogy normál vagy keskeny nyomtávú hajtányról van szó, bátran lehet normál PVG-t is engedélyeztetni! Egyedüli különbség, hogy a normál nyomtávolságú járművekre nincs díjmérséklés.

Az engedély számát és az engedély kiadásának dátumát el kell küldeni a hajtánypálya üzemvezetőjének.

Bármilyen kérdés esetén vegyék fel a kapcsolatot Kékesi Márton hajtánypálya üzemvezetővel az alábbi elérhetőségeken:

ke***********@me*****.hu

Forgalomirányítási ügyekben: +36 30 834 6051

Általános felügyeleti ügyekben: +36 30 313 7929

2021. 11. 20.

Megújult weboldalunk

Köszöntünk megújult weboldalunkon…

Több hónap fejlesztést és munkát követően nagy örömmel mutatjuk be megújult weboldalunkat és a hozzá tartozó új arculatunkat. Ezentúl weboldalunkat a www.kecskemetikisvasut.hu címen lehet elérni. A régi weblapunk továbbra is megtalálható, azonban friss tartalmak oda már nem kerülnek feltöltésre.

Új weboldalunkon nyomon követhetik közelgő eseményeinket, megtalálhatják a kisvasúttal kapcsolatos friss híreinket, illetve folyamatosan bővülő médiatárunkban lehetőség nyílik archív felvételek megtekintésére, valamint a kisvasúttal kapcsolatos cikkek olvasására is.

Amennyiben Ön is rendelkezik a kisvasúttal kapcsolatos képi vagy írásos emlékekkel és ezt szívesen megosztaná velünk, akkor kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén!

A jövőben további tartalmakkal és információkkal szeretnénk bővíteni megújult weboldalunk, melyekről híreink között és közösségi média oldalunkon is tájékoztatni fogjuk követőinket.

Kellemes időtöltést kívánunk weboldalunkon!

2021. 08. 10.

Kisvasúti nap és hajtányparádé 2021

Rövid élménybeszámoló a 2021-es Kecskeméti Kisvasúti napról.

A tavalyi évhez hasonlóan, idén, 2021-ben is megrendezésre került a Kecskeméti Kisvasúti Nap és Hajtányparádé. Hivatalosan augusztus 7-én 10 órakor kezdődött a rendezvény, azonban már a Kiskunfélegyházáról 9 órakor érkező busszal is több érdeklődő utazott. 10 órára megtelt a bugaci állomásépület előtti tér érdeklődőkkel, vasútbarátokkal és hajtányosokkal. A kisvasúti nap megnyitóján Kékesi Márton köszöntötte a jelenlévőket, majd beszélt a kisvasút jelenéről és jövőbeni terveiről. Mint elmondta, hosszas erőfeszítések után, nemsokára olyan fázisába érhet a hajtánypálya projekt, hogy hivatalosan is lehet majd hajtányozni a 2009-ben bezárt Kecskeméti Kisvasút Kiskunmajsai vonalán. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a jövőben lehetőség nyílik majd hajtányok bérlésére és használatára is, azonban ehhez még fontos lenne a hajtányokkal kapcsolatos jármű engedélyeztetési jogszabályok megváltoztatása, könnyebbé tétele. A megnyitón jelen volt Filus Ferenc is, akivel a kisvasút múltjáról beszélgethettek a rendezvény résztvevői. A megnyitó után a bugaci vasútállomás Jakabszállás felőli váltója hosszú évek után ünnepélyesen átállításra került, majd a kézi hajtányokkal az állomás első vágányán lehetett utazni, a motoros hajtányok vezetői pedig Bugacpusztaházára és Bugac-Felsőre szállították az érdeklődőket, míg az érintett útátjárókat lelkes önkéntesek fedezték. A nap folyamán lehetőség nyílt a Vasúttörténeti Alapítvány által kiállított felvételek megtekintésére a bugaci állomásépület várótermében, ahol különleges képeket találtak az érdeklődők a kisvasút múltjáról, mint például a Bugaci Kispöfögős menetekről. A bugaci önkormányzatnak hála, a résztvevők zsíros-hagymás kenyeret és limonádét is fogyaszthattak. A motoros hajtányok 13 óra körül, a kisvasúti nap résztvevőivel elrobogtak Hittanya megállóhelyig, ahol a Lelkigyakorlatos tábor szervezői ebéddel látták vendégül az oda érkezőket. A finom ebéd után, a táborban lévő gyerekek is kipróbálhatták a motoros hajtányokat Hittanya és Szank között. A hajtányok, köszönhetően a Kiskunsági Nemzeti Park közelségének, gyönyörű, hangulatosnál hangulatosabb helyeken haladtak keresztül. Utazás közben mintha megállt volna az idő, különös nyugalom és ámulat járta át a hajtányok utasait miközben maguk után hagyták a híres homokbuckás ősborókásokat, szarvasmarha gulyákat, gémeskutakat és az erdőkből előbújó magányos kis tanyákat. Hittanyáról visszafelé indulva a délutáni időpontnak köszönhetően már csillapodott a hőség és Bugac állomásépülete is egyre vörösesebb színben pompázott. A délután folyamán is érkeztek még újabb látogatók, akik egy-egy hajtányozás közben vagy kiállítás megtekintése alatt tartalmas beszélgetéseket folytattak új és régi ismerősökkel egyaránt. Bugacról hétvégente az utolsó menetrend szerinti busz elég korán, már 17:30-kor elindul, így sokan ezzel a járattal indultunk haza. A buszon útközben, a nap folyamán szerzett élményekről beszélgettünk és reményünket fejeztük ki hogy jövőre ugyanitt, ugyanekkor ismét nagyszerű élményeket szerezhetünk.

Kisvasúti programok 2024-ben

2024-ben számos izgalmas programmal készülünk a kisvasúton. A tavalyi évből már ismert menetrend szerint közlekedő hajtányjáratok mellett, több településen  hajtányos napokat szervezünk, valamint május 1-én hajtányos felvonulásra, június 15-én pedig veterán járműves napra kerül sor.

A 2024-re tervezett programok listája az alábbi linken érhető el. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot az év folyamán!

Kisvasúti programok 2024-ben

2024-ben számos izgalmas programmal készülünk a kisvasúton. A tavalyi évből már ismert menetrend szerint közlekedő hajtányjáratok mellett, több településen  hajtányos napokat szervezünk, valamint május 1-én hajtányos felvonulásra, június 15-én pedig veterán járműves napra kerül sor.

A 2024-re tervezett programok listája az alábbi linken érhető el. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot az év folyamán!

Kisvasúti programok 2024-ben

2024-ben számos izgalmas programmal készülünk a kisvasúton. A tavalyi évből már ismert menetrend szerint közlekedő hajtányjáratok mellett, több településen  hajtányos napokat szervezünk, valamint május 1-én hajtányos felvonulásra, június 15-én pedig veterán járműves napra kerül sor.

A 2024-re tervezett programok listája az alábbi linken érhető el. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot az év folyamán!

Kisvasúti programok 2024-ben

2024-ben számos izgalmas programmal készülünk a kisvasúton. A tavalyi évből már ismert menetrend szerint közlekedő hajtányjáratok mellett, több településen  hajtányos napokat szervezünk, valamint május 1-én hajtányos felvonulásra, június 15-én pedig veterán járműves napra kerül sor.

A 2024-re tervezett programok listája az alábbi linken érhető el. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot az év folyamán!

www.kecskemetikisvasut.hu