Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Kecskeméti Kisvasút

Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Menü:
Bejelentkezés:

Kecskeméti Kisvasúti Nap és Hajtányparádé 2023

2023. augusztus 12-én kerül megrendezésre az idei kecskeméti kisvasút nap és hajtányparádé a Kecskeméti Kisvasúton. Az esemény részletes programja az alábbiakban olvasható.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és vasútbarátot.

Részletes program:

IdőpontHelyszínProgram
9:00-9:45BugacGyülekező, üzemvezetői oktatás a hajtányosok számára
9:20BugacElső menetrend szerinti hajtányjárat indulása
10:00-10:30BugacAz esemény megnyitója
egész napJakabszállás – Bugac – Kiskunmajsa

Menetrend szerinti hajtányjáratok 

Bugacról indul Jakabszállás felé: 9:20, 11:20, 13:20, 15:20, 17:20

Bugacról indul Kiskunmajsa felé: 10:35, 14:35

Jakabszállásról indul Bugac felé: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, 18:00

Kiskunmajsáról indul Bugac felé: 12:10, 16:10

10:00-18:00BugacVasúttörténeti kiállítás Bugac állomás várótermében
10:00-18:00BugacKézi- és lábhajtányozás Bugac állomáson
10:00-18:00Bugac – Bugac felsőMotoros hajtányozás igény szerinti indulásokkal
18:30BugacA rendezvény programjának zárása, utolsó menetrend szerinti hajtányjárat érkezése

Programok leírása:

Esemény megközelítése:

A kisvasúti napra autóval érkezők számára az állomásokon a MÁV területén is lehetőség lesz parkolni. Kérjük vendégeinket, hogy a kijelölt helyekre parkoljanak, árnyékos parkolóhely sajnos nem biztosított.

A rendezvény kerékpárral, illetve a Volánbusz járataival is megközelíthető. Korlátozott számban lehetőség van hajtányjárattal is átjönni Bugacra. 

Menetrend szerinti hajtányjárataink Jakabszálláson és Bugacon csatlakoznak a Volánbusz járataihoz, illetve Kiskunmajsán a MÁV Kecskemét-Baja között közlekedő InterRégió vonataihoz.

Étkezés:

Az állomás melletti részen bográcsban főzünk ebédet, ezzel a hajtányosokat szeretnénk megvendégelni. Az állomáson lesz egy fagylaltot is üdítőket árusító mozgóbolt. További élelem a falu kisboltjában és vendéglőiben vásárolható.

Bugacon korlátlan mennyiségű csapvizet és limonádét biztosítunk a résztvevőknek.

A hajtányjáratok menetrendje:

Menetrend szerinti járatok díjszabása:

Jegyár: az alapjegy 1000 Ft, ezen felül minden zónahatár átlépése további 1000 Ft. A díjszabási zónahatárok a következők: Jakabszállás – Bugac, Bugac felső – Hittanya, Szank, Kiskunmajsa.

Pl: Jakabszállás, Kisvasút köz – Jakabszállás 1000 Ft, Jakabszállás – Bugac felső 2000 Ft, Jakabszállás – Bugac: 1000 Ft, Bugac – Bugacpuszta 1000 Ft, Szank – Jakabszállás 3000 Ft. Egyszerre legfeljebb 4 db jegy vásárolható.

A megvásárolt jegyek egy útra érvényesek, visszautazáshoz újabb jegyet kell váltani!

Csak teljes árú jegy váltható, azonban két 13 éven aluli gyermek egy jeggyel utazhat, amennyiben egymás mellet ülve csak egyetlen ülőhelyet foglalnak el. A szülő ölében utazó legfeljebb 6 éves gyermek díjmentesen utazhat. Poggyászként egyetlen kisebb hátizsák vagy táska szállítható, amely az utas ölében elfér.

Az előre megváltott helyjegyeket az utazás napja előtti 3. napig lehet visszaváltani. A visszatérítés során az eredeti jegyár 80%-a kerül visszautalásra, vagy a jegyárral megegyező értékű kupon kiállítására is van lehetőség, melyet 1 éven belül lehet felhasználni bármilyen weblapunkon történő helyjegy foglalás és fizetés során.

További információk:

A hajtányokkal nyújtott szolgáltatás szabadidős tevékenység, célja a résztvevők kellemes időtöltése. A hajtányozókra a Kiskunsági Hajtánypálya üzemeltetési szabályzata és a vonatkozó dokumentumok érvényesek, amelyek a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/oldalon érhetők el. A szabályokat be nem tartó utasoktól a hajtánypálya személyzete a részvételt érvényes helyfoglalás birtokában is megtagadhatja. A járművek nyitottak, rossz idő esetén is közlekednek, de rendkívüli időjárás, pl. zivatar esetén menetrendjükben változás következhet be. Ezen okok, valamint bármely műszaki ok esetén bekövetkező késés és egyéb kellemetlenség miatt nem áll módunkban kártérítést nyújtani, a következményeket a részvevőnek kell viselnie. Kérjük a foglaláskor a fentiek figyelembe vételét.

Vonalhálózati térkép:

Turistaútvonalak és látnivalók Bugac környékén:

Az esemény plakátja:

Bármilyen további kérdés vagy probléma felmerülése esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot az in**@ke****************.hu címen!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Bejelentkezés

www.kecskemetikisvasut.hu