Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Kecskeméti Kisvasút

2023. évi menetrend:

Közlekedési napok: április 8. ; május 13. ; június 10. ; július 8. ; augusztus 12. ; szeptember 9. ; október 14.

Menetrend szerinti hajtány járatainkra helyjegy váltása kötelező! Kérjük vegyék meg helyjegyüket utazásuk előtt!

 • Bugac
 • Bugac felső
 • Bugacpuszta
 • Hittanya
 • Jakabszállás
 • Jakabszállás, Kisvasút köz
 • Móricgát
 • Nagybugac

  A járatokhoz tartozó szabad férőhelyek számának megtekintéséhez kérjük weboldalunkat asztali számítógép nézetben nyissák meg!

  Helyjegy foglalással kapcsolatos kérdés vagy probléma esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az info@kecskemetikisvasut.hu e-mail címen

  Valós idejű járatkövetés:

  Hajtányjáratainkat valós idejű járatkövető alkalmazásunkban követhetik nyomon, ahol rögzítésre kerülnek a menetrend szerinti, illetve a valós idejű tényleges érkezési és indulási időadatok. A járatkövető rendszerben lehetőség van megnézni a járatok pillanatnyi késését, valamint rendkívüli esemény esetén a rendkívüli közlekedést befolyásoló információkat.

  A hajtányjáratok követéséhez kattintson az alábbi menüben a megfelelő járatszámra:

  Díjszabás:

  Jegyár: az alapjegy 500 Ft, ezen felül minden zónahatár átlépése további 500 Ft. A díjszabási zónahatárok a következők: a jakabszállási megállók egyetlen zónát alkotnak, Bugacpuszta, Bugac és Bugac felső külön-külön zóna, valamint Móricgát, Hittanya és Nagybugac egyetlen zónát alkotnak.

  Pl: Jakabszállás, Kisvasút köz – Jakabszállás 500 Ft, Jakabszállás – Bugac felső 1500 Ft, Jakabszállás – Bugac: 1000 Ft, Bugac – Bugacpuszta 500 Ft, Nagybugac – Jakabszállás 2000 Ft. Egyszerre legfeljebb 4 db jegy vásárolható.

  A megvásárolt jegyek egy útra érvényesek, visszautazáshoz újabb jegyet kell váltani!

  Csak teljes árú jegy váltható, azonban két 13 éven aluli gyermek egy jeggyel utazhat, amennyiben egymás mellet ülve csak egyetlen ülőhelyet foglalnak el. A szülő ölében utazó legfeljebb 6 éves gyermek díjmentesen utazhat. Poggyászként egyetlen kisebb hátizsák vagy táska szállítható, amely az utas ölében elfér.

  Utazási feltételek:

  A hajtányokkal nyújtott szolgáltatás szabadidős tevékenység, célja a résztvevők kellemes időtöltése. A hajtányozókra a Kiskunsági Hajtánypálya üzemeltetési szabályzata és a vonatkozó dokumentumok érvényesek, amelyek a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/ oldalon érhetők el. A szabályokat be nem tartó utasoktól a hajtánypálya személyzete a részvételt érvényes helyfoglalás birtokában is megtagadhatja. A járművek nyitottak, rossz idő esetén is közlekednek, rendkívüli időjárás, pl. zivatar esetén menetrendjükben változás következhet be. Ezen okok, valamint bármely műszaki ok esetén bekövetkező késés és egyéb kellemetlenség miatt nem áll módunkban kártérítést nyújtani, a következményeket a részvevőnek kell viselnie. Kérjük a foglaláskor a fentiek figyelembe vételét.

  További információk:

  Csatlakozási jegyzék:

  101-es járat:

  • Bugacon 10:25-kor csatakozást biztosít a Kiskunfélegyháza felől 10:07-re Bugacra érkező Volánbusz járathoz.

  102-es járat:

  • Jakabszálláson 11:15-kor csatlakozást biztosít a Kecskemét felől 10:38-kor és 10:58-kor Jakabszállásra érkező Volánbusz járatokhoz.

  103-as járat: 

  • Bugacon 13:10-kor csatakozást ad a Bugacról 13:30-kor Kiskunfélegyháza felé induló Volánbusz járathoz.
  • Bugacon 13:25-kor csatakozást biztosít a Kiskunfélegyháza felől 13:07-re Bugacra érkező Volánbusz járathoz.
  • Jakabszálláson 14:00-kor csatakozást ad a Jakabszállásról 14:13-kor Kecskemét felé induló Volánbusz járathoz.

  104-es járat:

  • Jakabszálláson 14:15-kor csatlakozást biztosít a Kecskemét felől 13:27-kor és 13:56-kor Jakabszállásra érkező Volánbusz járatokhoz.
  • Bugacon 14:50-kor csatakozást biztosít a Kiskunfélegyháza felől 14:07-re Bugacra érkező Volánbusz járathoz.

  105-ös járat:

  • Bugacon 16:10-kor csatakozást ad a Bugacról 17:30-kor Kiskunfélegyháza felé induló Volánbusz járathoz.
  • Bugacon 10:25-kor csatakozást biztosít a Kiskunfélegyháza felől 10:07-re Bugacra érkező Volánbusz járatról.
  • Jakabszálláson 11:15-kor csatlakozást biztosít a Kecskemét felől 10:38-kor és 10:58-kor Jakabszállásra érkező Volánbusz járatokról.
  • Bugacon 13:10-kor csatakozást ad a Bugacról 13:30-kor Kiskunfélegyháza felé induló Volánbusz járathoz.
  • Bugacon 13:25-kor csatakozást biztosít a Kiskunfélegyháza felől 13:07-re Bugacra érkező Volánbusz járatról.
  • Jakabszálláson 14:00-kor csatakozást ad a Jakabszállásról 14:13-kor Kecskemét felé induló Volánbusz járathoz.
  • Jakabszálláson 14:15-kor csatlakozást biztosít a Kecskemét felől 13:27-kor és 13:56-kor Jakabszállásra érkező Volánbusz járatokról.
  • Bugacon 14:50-kor csatakozást biztosít a Kiskunfélegyháza felől 14:07-re Bugacra érkező Volánbusz járatról.
  • Bugacon 16:10-kor csatakozást ad a Bugacról 17:30-kor Kiskunfélegyháza felé induló Volánbusz járathoz.

  Közlekedési és nyitvatartási naptár:

  Az alábbi folyamatosan frissülő naptárunkban tekinthetik meg, hogy mely napokon van lehetőség hajtányozásra. Több különböző eseménytípust tüntetünk fel, amelyek jelentése a következő:

  Menetrend szerinti hajtányközlekedés: Ezeken a napokon a weboldalunk menetrend oldalán meghirdetett menetrend szerint közlekednek hajtányjárataink, amelyekre elővételben tudnak helyjegyet váltani weboldalunk menetrend oldalán a helyjegyfoglaló rendszerben. A helyszínen már csak a fennmaradó szabad helyekre lehet jegyet vásárolni.

  Hajtánybérlési lehetőség: Ezeken a napokon az eseménynél megadott időpontok között Bugac vasútállomáson lehetőség van kézi- vagy lábhajtány bérlésére, amellyel a szabályzatainkban foglaltak betartásával önállóan hajtányozhatnak.

  Kézihajtányozás: Ezeken a napokon az eseménynél megadott időpontok között Bugac vasútállomáson lehetőség van kipróbálni a kézi- vagy lábhajtányokat az állomás vágányain.

  Rendezvény: Ezeken a napokon külön programmal rendelkező eseményt tartunk a weboldalunk kezdőlapján a közelgő eseményeknél meghirdetettek szerint. Ilyenkor többnyire lehetőség nyílik motoros hajtányon utazni és kézihajtányokat is kipróbálni.

  Egyéni megkeresés alapján a naptárban szereplőtől eltérő napokon is van lehetőség a hajtányozás különböző formáira.

  Térképek:

  Bármilyen további kérdés vagy probléma felmerülése esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot az info@kecskemetikisvasut.hu címen!

  www.kecskemetikisvasut.hu