Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Kecskeméti Kisvasút

Kecskeméti Kisvasúti Nap és Hajtányparádé 2022

2022. augusztus 13-án is megrendezésre kerül a korábbi évekből már ismert Kecskeméti Kisvasúti Nap és Hajtányparádé, melyre sok szeretettel hívjuk meg az érdeklődőket, kisvasútbarátokat.

Részletes program:

Időpont

Helyszín

Program

10:00

Bugac

Gyülekező, üzemvezetői oktatás a hajtányosok számára

10:30

Bugac

Az esemény megnyitója, ezt követően hajtányos programok:

  • kézihajtányozás Bugac állomáson és környékén,
  • utazás motoros hajtányon, rövidebb távokon,
  • utazás menetrend szerinti hajtányjárattal
  • fotókiállítás a kisvasút múltjáról, beszélgetés a jövőbeli tervekről

15:00

Bugac

Kiemelt vendégek érkezése, köszöntő beszédek

17:30

Bugac – Bugac felső – Bugac

Hajtányos felvonulás

18:00

Bugac

Visszaérkezés Bugacra, a hajtányos programok folytatása

19:00

Bugac

A rendezvény fő programjának zárása, az esti programokon már csak előzetes helyfoglalást követően lehet részt venni.

20:00

Móricgát – Hittanya

Hajtányos naplemente a bugaci pusztában

22:00

Móricgát – Hittanya

Éjszakai hajtányozás, vadles, hullócsillagnézés a bugaci pusztában

Esemény megközelítése:

A Kurultáj miatt mindhárom napon erős gépjárműforgalomra, jelentős torlódásokra kell számítani Bugac közelében. Kérjük, aki teheti, ne gépjárművel, hanem kerékpárral vagy a Volánbusz járataival közelítse meg a helyszínt. Korlátozott számban lehetőség van hajtányjárattal is átjönni Bugacra.

Semmi esetre se hozzon senki 13-án utánfutóval hajtányt Bugacra! Kérjük a hajtányosokat, hogy Jakabszálláson, Szankon, vagy Jászszentlászló felől érkezve Bugac felsőn pakolják fel a járműveket a sínekre.

Parkolás: a Bugacpusztaháza – Bugac – Bugac felső háromszögben mindenhol tilos megállni. Az állomásokon a MÁV területén lehetőség lesz parkolni a kisvasúti napra érkezőknek. Kérjük vendégeinket, hogy a kijelölt helyekre parkoljanak, árnyékos parkolóhely sajnos nem biztosított. A Kurultáj rendezvény közelében önkormányzati fizetős parkolók állnak rendelkezésre.

Étkezés:

Bugac állomáson péntektől vasárnapig fog állomásozni egy fagylaltot és üdítőket árusító autó.

Az állomás melletti részen bográcsban főzünk ebédet, ezzel a hajtányosokat szeretnénk megvendégelni. További élelem a falu kisboltjában és vendéglőiben vásárolható, illetve a Kurultáj helyszínén is rengeteg élelmiszert lehet venni.

Bugacon korlátlan mennyiségű csapvizet és limonádét biztosítunk a résztvevőknek.

A hajtányjáratok menetrendje:

Díjszabás:

Jegyár: zónánként 500 Ft, minden zónahatár átlépése díjköteles. Móricgát, Hittanya és Nagybugac egyetlen zónát alkot, a többi megálló mind külön zóna. Pl: Bugac – Bugac felső 500 Ft, Jakabszállás – Bugac: 1000 Ft, Bugac – Nagybugac szintén 1000 Ft. Egyszerre legfeljebb 4 db jegy vásárolható.

Csak teljes árú jegy váltható, azonban két 13 éven aluli gyermek egy jeggyel utazhat, amennyiben egymás mellet ülve csak egyetlen ülőhelyet foglalnak el. A szülő ölében utazó legfeljebb 6 éves gyermek díjmentesen utazhat. Poggyászként egyetlen kisebb hátizsák vagy táska szállítható, amely az utas ölében elfér.

További információk:

A hajtányokkal nyújtott szolgáltatás szabadidős tevékenység, célja a résztvevők kellemes időtöltése. A hajtányozókra a Kiskunsági Hajtánypálya üzemeltetési szabályzata és a vonatkozó dokumentumok érvényesek, amelyek a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/ oldalon érhetők el. A szabályokat be nem tartó utasoktól a hajtánypálya személyzete a részvételt érvényes helyfoglalás birtokában is megtagadhatja. A járművek nyitottak, rossz idő esetén is közlekednek, rendkívüli időjárás, pl. zivatar esetén menetrendjükben változás következhet be. Ezen okok, valamint bármely műszaki ok esetén bekövetkező késés és egyéb kellemetlenség miatt nem áll módunkban kártérítést nyújtani, a következményeket a részvevőnek kell viselnie. Kérjük a foglaláskor a fentiek figyelembe vételét.

Vonalhálózati térkép:

Bármilyen további kérdés vagy probléma felmerülése esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot az info@kecskemetikisvasut.hu címen!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

www.kecskemetikisvasut.hu