Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Kecskeméti Kisvasút

Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Menü:
Bejelentkezés:

Hajtány ünnep - 2024. május 1.

2024. május 1-én hajtányos ünnepet szervezünk, mely alkalmából nagyszabású hajtányos felvonulás lesz a 149-es számú Kecskemét – Kiskunmajsa vasútvonal teljes hosszán.

Az eseményt reprezentatív, ünnepélyes jelleggel, de közvetlen formában szervezzük. Várjuk mindazokat, akik hajtányosként vagy más módon segítették a pálya ismételt használatba vételének feltételeit megteremteni, így vasúti vezetőket és vasutasokat, polgármestereket, vállalkozókat, magánszemélyeket, névtelen segítőinket, továbbá a sajtó munkatársait.

👪 Az eseményre várjuk az érintett települések lakóit, valamint az ide látogató turistákat és vasútbarátokat. Mindazokat, akik szeretik a hajtányokat és örülnek annak, hogy most már legalább ilyen formában működik a kisvasút.

👍 Várjuk azokat is, akik egyetértenek a kisvasút fejlesztésének szükségességével, és támogatják, hogy a munka folytatódjon.

🚂 Valamint azokat is, akik nem elégedettek a hajtányokkal és rendes vonatokat akarnak látni a síneken, hogy ezekre való jegyvásárlással támogathassák a kisvasutat.

Az állomási tartózkodások során fel lehet ülni a hajtányokra, de rajtuk utazni a férőhelyek korlátozott száma miatt csak a meghívott vendégeknek lesz lehetőség.

Menetrend:

8:30 – Kecskemét kisvasúti állomás

9:15 – Törökfái vasútállomás

10:00 – Jakabszállás vasútállomás

11:15 – Bugacpuszta megállóhely

12:00 – Bugac vasútállomás

13:00 – Bugac felső vasútállomás

13:30 – Hittanya megállóhely

15:15 – Nagybugac megállóhely

16:00 – Szank vasútállomás

17:00 – Kiskunmajsa vasútállomás

A program plakátja:

Bármilyen kérdés vagy probléma felmerülése esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot az in**@ke****************.hu címen!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

www.kecskemetikisvasut.hu