Kecskeméti Kisvasút és Hajtánypálya

Kecskeméti Kisvasút

Falvak éjszakája a kisvasúton 2022

2022. szeptember 17-én kerül megrendezésre a jakabszállási Falvak éjszakája programsorozat, melyhez a kisvasút is csatlakozik menetrend szerinti hajtányjáratokkal, vasúttörténeti kiállítással, valamint hajtányos bemutatóval. A részletes program, illetve bővebb információ az alábbiakban olvasható:

Részletes program:

Időpont

Helyszín

Program

13:00

Jakabszállás vasútállomás

Gyülekező, üzemvezetői oktatás a hajtányosok számára

13:30

Jakabszállás vasútállomás

Kiemelt vendégek érkezése, utazás különjárattal

14:00

Jakabszállás vasútállomás

Az esemény megnyitója, ezt követően hajtányos programok:

  • kézihajtányozás Jakabszállás állomáson és környékén,
  • utazás motoros hajtányon, rövidebb távokon,
  • utazás menetrend szerinti hajtányjárattal
  • fotókiállítás a kisvasút múltjáról, beszélgetés a jövőbeli tervekről

20:00

Jakabszállás vasútállomás

A rendezvény zárása

A hajtányjáratok menetrendje:

Díjszabás:

Jegyár: az alapjegy 500 Ft, ezen felül minden zónahatár átlépése további 500 Ft. A jakabszállási megállók egyetlen zónát alkotnak, Bugacpuszta és Bugac is egy zóna, Bugac felső szintén külön zóna. Pl: Jakabszállás, Kisvasút köz – Jakabszállás külső 500 Ft, Jakabszállás – Bugac felső 1500 Ft, Jakabszállás – Bugac: 1000 Ft, Bugac – Bugacpuszta 500 Ft. Egyszerre legfeljebb 4 db jegy vásárolható.

A megvásárolt jegyek egy útra érvényesek, visszautazáshoz újabb jegyet kell váltani.

Csak teljes árú jegy váltható, azonban két 13 éven aluli gyermek egy jeggyel utazhat, amennyiben egymás mellet ülve csak egyetlen ülőhelyet foglalnak el. A szülő ölében utazó legfeljebb 6 éves gyermek díjmentesen utazhat. Poggyászként egyetlen kisebb hátizsák vagy táska szállítható, amely az utas ölében elfér.

További információk:

A hajtányokkal nyújtott szolgáltatás szabadidős tevékenység, célja a résztvevők kellemes időtöltése. A hajtányozókra a Kiskunsági Hajtánypálya üzemeltetési szabályzata és a vonatkozó dokumentumok érvényesek, amelyek a https://kecskemetikisvasut.hu/hajtanypalya/ oldalon érhetők el. A szabályokat be nem tartó utasoktól a hajtánypálya személyzete a részvételt érvényes helyfoglalás birtokában is megtagadhatja. A járművek nyitottak, rossz idő esetén is közlekednek, rendkívüli időjárás, pl. zivatar esetén menetrendjükben változás következhet be. Ezen okok, valamint bármely műszaki ok esetén bekövetkező késés és egyéb kellemetlenség miatt nem áll módunkban kártérítést nyújtani, a következményeket a résztvevőnek kell viselnie. Kérjük a foglaláskor a fentiek figyelembe vételét.

Vonalhálózati térkép:

Bármilyen további kérdés vagy probléma felmerülése esetén vegyék fel velünk a kapcsolatot az info@kecskemetikisvasut.hu címen!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

www.kecskemetikisvasut.hu